De Mobiele Stad

De Mobiele Stad

Mobiliteit opgaven

We reizen steeds vaker voor ons werk of in de vrije tijd.  Het gevolg is dat de druk op de bestaande infrastructuur toe- en de bereikbaarheid afneemt. Al die verplaatsingen zorgen voor meer CO2 uitstoot.  Mede daarom wordt er beleidsplannen steeds meer aandacht besteed aan fietsers en voetgangers. De toename van het aantal fietsers is een positieve ontwikkeling voor de gezondheid en CO2-uitstoot, maar het levert ook nieuwe uitdagingen op. Het afgelopen jaar zijn er voor het eerst in jaren weer meer verkeersongevallen geweest dan het jaar ervoor. Opvallend is dat steeds vaker de fietser betrokken is bij een ongeval.  De verscheidenheid aan voertuigen, de drukte op fietspaden en het verschil in snelheid maakt dat we anders moeten gaan kijken naar hoe we veilige fietsinfrastructuur ontwikkelen.  

 

Steeds vaker komt de term “control tower” naar boven waarbij het vervoer binnenstedelijk nog pro-actiever gestuurd en verspreid wordt dan dat nu al gebeurt. Dit betekent ook dat er vergaande maatregelen nodig zijn die nog meer onderscheid maken in het type vervoer en het doel dat zij hebben.

 

Met de vervanging en realisatie werkzaamheden aan de Nederlandse infrastructuur gaan wegen, tunnels en bruggen de komende jaren flink op de schop. Omleidingen, verkeershinder en vertragingen zijn hiermee onoverkomelijk.  Een grote uitdaging voor heel wat wegbeheerders en infra partijen.  Actuele (digitale) verkeersinformatie over stremmingen is hierbij essentieel om gebruikers vervolgens goed te kunnen informeren en eventueel omleiden.  Al met al een hele puzzel om Nederland bereikbaar te houden. 

 

Gelukkig zijn hier in de afgelopen jaren ook meerdere succesvolle oplossingen voor ontwikkeld. Onze Partners bieden met hun kennis en ervaring een variatie aan oplossingen die ingezet kunnen worden voor bovenstaande opgaven.   

 

Wat biedt WeCity? 

  • Catalogus met mobiliteitsoplossingen
  • Regisseur van mobiliteitshubs
  • Ervaren partners 

Gerelateerde onderwerpen

Mobiliteits Hub

Mobiliteits Hub

Lees meer